Magazin
  • Ana Sayfa
  • Galatasaray Medical Park Basketbol ligi şampiyonu

    Galatasaray Medical Park, Beko Basketbol Ligi Play-Off Finali beşinci maçında Banvit'i mağlup etti.

     Galatasaray Medical Park, Beko Basketbol Ligi final serisi 5. maçında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda konuk ettiği Banvit'i 76-58 mağlup etti ve 23 yıl sonra şampiyonluk ipini göğüsledi. Beko Basketbol Ligi final serisi 5. maçında Galatasaray Medical Park ile Banvit karşılaştı. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmayı sarı-kırmızılılar, 76-58 kazanarak 23 yıl sonra lig şampiyonu oldu. 

    Tarihinde 5. kez lig şampiyonluğuna ulaşan Galatasaray Medical Park'ta Cenk Akyol 22 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, Boniface Ndong 16, Carlos Arroyo 15 sayı üretti. Banvit'te ise Serkan Erdoğan 11 sayı attı. 

    Galatasaray, karşılaşmanın ilk dakikalarında pota altında Boniface Ndong ile etkili oldu. Maça 11-2'lik seriyle maça başlayan sarı-kırmızılılar, savunmasını daha da sertleştirdi ve farkı 16-4 ile çift hanelere çıkardı. Periyodun sonlarında toparlanan Banvit, farkı 6 sayıya kadar indirdi ve ilk çeyrek 18-12 Galatasaray'ın üstünlüğü ile sona erdi. 

    İlk çeyreğin sonunda yakaladığı havayı ikinci periyoda da taşıyan Bandırma ekibi, Stimac'ın etkili oyunuyla 20-17 ile 3'e kadar indirdi. İlerleyen dakikalarda pota altından skor üreten sarı-kırmızılılar, rakibini de dış atışlara zorlayarak farkı tekrar çift hanelere çıkardı: 29-19. Periyodun sonlarında özellikle Cenk Akyol'un dış atışlarıyla farkı daha da açan ev sahibi ekip, soyunma odasına 37-23 önde girdi.
    reklam 

    İkinci yarıya 14 sayılık avantajla başlayan Galatasaray, üçüncü çeyrekte maçın mutlak hakimiydi. Savunma sertliğini sürdüren sarı-kırmızılılar, hücumda da etkili olunca fark daha da açıldı ve son ondakikaya Galatasaray'ın 62-37'lik üstünlüğü ile girildi. 

    Maçın son çeyreğinde rahat bir oyun sergileyen ev sahibi ekip, karşılaşmayı 76-58 kazanarak 23 yıl sonra lig şampiyonu oldu. Tarihinde 5. kez lig şampiyonluğuna ulaşan Galatasaray Medical Park'ta Cenk Akyol 22 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, Boniface Ndong 16, Carlos Arroyo 15 sayı üretti. Banvit'te ise Serkan Erdoğan 11 sayı attı. 

    Beko Basketbol Ligi play-off final serisi 5. maçında Galatasaray Medical Park sahasında Banvit'i konuk etti. Karşılaşmayı 76-58'lik skorla kazanan Galatasaray, seride durumu 4-1'e getirdi ve 23 yıl aradan sonra yeniden şampiyonluğunu ilan etti.

    Kaynak: Turkiyede.com

    Simplex Magazine2

    Aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat.

    Blogger tarafından desteklenmektedir.